Kako privući goste u restoran i tijekom korizme

Vrijeme posta i odricanja iskoristite kako biste svoju standardnu ponudu obogatili novim, jednostavnim i interesantnim jelima po pristupačnim cijenama.

 

 

 

 
Korizma je za većinu katolika vrijeme posta, odricanja i slabije potrošnje uopće. I oni koji ne drže do vjerskih običaja odlučuju baš u ovom razdoblju započeti dijetu ili očistiti organizam od obilnih zimskih obroka. Suzdržavanje od mesa, masnih i teških jela te slatkiša ne mora nužno značiti gubitak gostiju, stoga posno razdoblje od 40 dana prije Uskrsa za ugostitelje može biti prilika uspješnog poslovanja. Restorani svoje stalne, ali i nove goste mogu privući tako da prilagode ustaljenu ponudu te je obogate novim jelima.

Stoga Vam donosimo nekoliko jednostavnih savjeta:

JELOVNIK – Kreirajte nešto drugačije! Ne biste se trebali oslanjati samo na vegetarijanska i riblja jela koja inače nudite na jelovniku, već osmislite nekoliko novih. Nije dovoljno da posebna ponuda gostima bude dostupna samo petkom. Hoće li to biti svaki dan nešto drugo ili univerzalna ponuda za cijeli tjedan, na vama je. Povrće poput špinata, mahuna ili šparoga, jaja, razne salate i sendviči, vege ražnjići, tortilje, jednostavne ribe kao što su pastrva i skuša, lignje, makaroni sa sirom, rižota ili nova vrsta pizze samo su neki od prijedloga. Neka izbor bude u skladu s podnebljem u kojem vaši gosti žive i rade kako bi znali da ih čeka svježa i domaća okrijepa.

CIJENE – Tijekom korizme najbolje prolaze razne akcije i jednostavni meniji čija će se cijena kretati oko 30-ak kuna. Gosti za vrijeme gableca ili na kraju radnog dana ne traže mnogo, već povoljan, topao i ukusan obrok u skladu s njihovim odlukama.

KREATIVNOST – I skromni dnevni obroci mogu biti pripremljeni na zanimljiv način, privlačno prezentirani i obogaćeni ukusnim umakom ili dodatnom namirnicom. Tu uvijek možete iskoristiti razne sireve, mješavine začina ili voće i jednostavni korizmeni obrok postat će prava delicija.

PROMOCIJA – Kako vaš trud ne bi bilo uzaludan, oglasite i reklamirajte svoju posebnu korizmenu ponudu. Možete koristiti društvene mreže ili još bolje, izraditi letke na kojima ćete istaknuti popuste i jela koja nudite. Ne zaboravite i na dobru fotografiju!

DOGAĐANJA – Neka vaša korizmena ponuda gostima postane još dostupnija. Ponudite uslugu dostave hrane ili online naručivanja i rezervacije, a jedan dan u tjednu iskoristite za promociju vaših novih jela kroz after party ili Vip događanje.

Uz malo truda i dobre volje uspjeh neće izostati, a idealna je to prilika i za pronalazak novih i stalnih gostiju koji će cijeniti vašu brigu te upravo zbog toga nastaviti dolaziti!