Proizvođači “hrane” koji rade za Monsanto

Sastavili smo popis tvrtki u vlasništvu Monsanta koje bi potrošači trebali izbjegavati ako se brinu za svoje zdravlje.

 

 

 

 

Postoji nekoliko razloga zašto se ljudi protive kompaniji Monsanto, ali među prva dva su njihova povezanost s GMO hranom i njihova korupcija u vladama širom svijeta, pa i na Balkanu.

Sjećate se kada je Monsanto htio nakon poplava na Balkanu 2014. htio ‘pokloniti’ tone GMO sjemena poljoprivrednicima. I nakon burne reakcije javnosti, vlada je obznanila da neće prihvaćati poklone od Monsanta.

Jedna od stravičnih shema koje su donesene u posljednjih nekoliko godina bila je donošenje “Zakona o zaštiti Monsanta” koji bi spriječio sudove da procesuiranju Monsanto oko GMO-zdravstvenih pitanja. Iako je Zakon bio je samo na snazi ​​samo šest mjeseci, slični zakoni su doneseni koji štite tvrtke od potrošača.

Što se tiče GMO-a, mnoge studije su pokazale da genetski modificirani prehrambeni proizvodi mogu drastično mijenjati zdravlja potrošača u negativnom smislu. Broj Amerikanaca koji boluju od kroničnih bolesti se udvostručio od kada je masovna proizvodnja GMO-a započela i životinja koje su dobivale samo GMO hranu razvile su oštećenje organa, probavnog sustava, poremećaj imunološkog sustava, ubrzano starenje i neplodnost. GMO je također pokazao da se unakrsno križa i traje vječno, što znači da se broj ne-GMO proizvoda smanjuje i može uništiti zdravlje budućih generacija.

Iako mnogi od proizvoda u nastavku možda ne sadrže GMO, cilj je bojkot njihovih proizvoda i smanjivanje dobiti Monsanta. Napominjemo da se neki od ovih proizvoda nalaze i na BiH tržištu, s toga vrijedi pripaziti što kupujemo i konzumiramo.

lista-monsanto-640x1024