Dostavljate hranu na kućnu adresu? Evo nekoliko savjeta!

Sve je više ugostiteljskih objekata koji se odlučuju za dostavu hrane do kućnih vrata njihovih klijenata. Upravo takav pothvat može podići poslovanje na višu razinu i to bez mnogo novih troškova i ulaganja. No, prije nego li se ugostitelj odluči ponuditi i dostavu hrane, on mora biti siguran da može podnijeti veliki val narudžbi, te mora osigurati sve potrebne materijale za servis dostave.

 

 

Prije svega, trebate izabrati meni za dostavu hrane na kućnu adresu. Pritom trebate biti svjesni da ne možete izabrati apsolutno sva jela koja se nalaze u ponudi vašeg restorana nego samo ona koja su jednostavna za prijevoz. Nakon što odlučite koja ćete jela dostavljati klijentima na kućnu adresu, napravite letke koje ćete dijeliti po gradu. Birajte ona mjesta na kojima ima mnogo ljudi kako biste bili sigurni da će letci doći u prave ruke. Savjetujemo vam da odete do obližnjih poslovnih objekata, te im priložite menije. Razgovarajte s nadležnima o mogućnosti dostave hrane za razne domjenke koje organiziraju.

Svakako se odlučite i za izradu internet stranice jer sve više klijenata informacije o uslugama dostave pronalaze upravo na internetu. Na vašoj internet stranici informirajte svoje klijente o vašem biznisu i ponudi vašeg ugostiteljskog objekta. Ukoliko se odlučite ponuditi naručivanje putem interneta, budite sigurni da zatražite unos e-mail adrese za primanje specijalnih ponuda.

Ambalaža za dostavu hrane treba biti jednostavna i prikladna, prepoznatljiva svima. Ujedno, ambalaža je i vaša reklama pa je svakako preporučljivo da sadrži i vaš logo, te informacije o vašem objektu.

Dobar način promocije vašeg servisa koji vam može donijeti povrat investicije je i oglašavanje u telefonskom imeniku ili novinama. Bez obzira koju metodu koristite za informiranje javnosti o vašem servisu za dostavu hrane, budite sigurni da ste im dali sve bitne informacije o uslugama, jelima, ali i akcijama.

Kada primate narudžbu putem telefona, spremite broj telefona vašeg korisnika kao i ostale kontakt mobitel_dostavainformacije. Ove podatke spremite u vašu bazu podataka o korisnicima koju ćete iskoristiti za direktan marketing.

Ukoliko imate servis za naručivanje jela putem SMS porukespremite brojeve mobilnih telefona vaših korisnika u vašoj bazi podataka koje možete koristiti u vašoj SMS marketing kampanji.

Redovito pripremajte akcije (2+1 gratis, za narudžbu iznad određenog iznosa – gratis desert i sl.) Potrudite se da vaši klijenti naručenu hranu ne čekaju predugo, te imajte na umu da ona uvijek mora biti svježa i ukusna jer će vam upravo to osigurati ponovne narudžbe iz vašeg restorana.

Slični članci