Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine

Mnogi se pri kuhanju tjestenine odlučuju se za metodu u kojoj u redovnim intervalima isprobavaju sitne komade kako bi provjerili je li spremna za serviranje. Poznati je chef odlučio laicima skratiti muke te je podijelio savjete za pripremu savršene, al dente tjestenine.

 

 

 

Ramsey je tako tjesteninu opisao kao “savršenu namirnicu koju svatko treba imati u svojoj kuhinji”, a u isto vrijeme i kao namirnicu koju je veoma lako zeznuti. Zbog toga, odlučio je jednom i zauvijek stati na kraj krivo skuhanoj tjestenini te je otkrio svoju tajnu pripreme.

1. Prilikom kuhanja tjestenine, Ramsey sve započinje jednostavnim dodavanjem vode u veliku zdjelu kako bi se osiguralo dovoljno mjesta za njeno kuhanje te obavezno dodaje i veliki prstohvat soli.

2. Za sljedeći korak potrebno je strpljenje, s obzirom na to da voda treba proključati. U nju zatim trebaš dodati tjesteninu, promiješati te pričekati onoliko vremena koliko piše na uputstvu. Celebrity chef savjetuje da, ako nemaš osjećaj za vrijeme, naštimaš štopericu.

3. Kada preporučene minute kuhanja isteknu, jedan komad tjestenine trebaš izvaditi i probati ga. “Tjestenina ne smije biti mekana, niti previše tvrda i hrskava. Mora samo biti dovoljno čvrsta iznutra”, pojašnjava Ramsey.

4.Nakon testiranja tjestenine, i donošenja zaključka o tome da je kuhana, chef Ramsay savjetuje da je odmah izvadiš i procijediš. On je u tom trenutku dodatno začinjava soli i paprom te prelijeva maslinovim uljem kako se ne bi zalijepila.

Kuhaš li i ti tjesteninu poput Ramsayja?