Kako zamijeniti šećer u prehrani

Šećer, obični bijeli rafinirani nije dobar za tijelo, dokazala su mnogobrojna istaživanja, a i kod kupovine smeđeg šećera morate jako paziti da vas ne zapadne obojeni bijeli šećer. Stoga, evo nekoliko savjeta Sama Talbota, šefa kuhinje prestižnog newyorškog restorana kako zamijeniti bijeli šećer.

 

 

 

Za početak Talbot preporučuje začine, jer će ga u kolačima i slasticama uspješno zamijeniti muškatni oraščić ili cimet koji će, osim koristi za organizam, dati puno bolji okus vašim slastičarskim majstorijama.

Desert je također osjetljiva stvar, a kao alternativu šećeru u ovom slučaju Talbot predlaže voćni pire jer prirodni šećeri iz voća mogu dati slatkoću svakom obrodu, uz to što neke voćke poput breskvi, krušaka ili jagoda imaju velik udio vlakana koja će usporiti apsorpciju šećera iz krvi.

Med iz saća sjajna je mogućnost koju obavezno treba koristiti za čajeve, a napokon je svoje zasluženo mjesto dobila i stevia rebaudiana, čudesna brazilska biljka koja se pojavila na policama kao zaslađivač u svim oblicima, tako da se može koristiti za sve, od kave i čajeva do kolača.

Slični članci