Otvoren Under – najveći podvodni restoran na svijetu

U norveškom se Lindesnesu, u hladnim vodama sjevernog dijela Atlantskog oceana, otvorio prvi podvodni restoran u Europi…

 

 

 

 

Under je prvi europski i najveći svjetski podvodni restoran, s velikim panoramskim prozorom i debelim betonskim zidovima koji odolijevaju olujama i valovimaUz blago osvjetljenje, moguće je promatrati biljni i životinjski svijet 5,5 metara ispod mora – u svim vremenskim uvjetima.

Manji se dio građevine nalazi iznad morske razine i ondje se goste dočekuje s pićem dobrodošlice.  Potom se spuštaju spiralnim stepenicama u prostran, minimalistički uređen i ostakljen restoran.

Under može primiti 40-ak gostiju, a u ponudi je jelovnik inspiriran lokalnim namirnicama i jelima, uključujući bakalar, jastoge, školjke i specijalnu morsku travu, koja okusom navodno podsjeća na tartufe.

under_3jpgFoto: Stian Broch

Za ručak ili večeru u Underu potrebno je izdvojiti otprilike 1700 kuna, a mijenjat će se svake sezone. Vino nije uračunato u cijenu, već uparivanje s hranom treba platiti dodatnih 800-tinjak kuna.  Pregledali smo fotografije i čini nam se da zbog ovog iskustva vrijedi daleko putovati i dobro platiti. Što vi mislite?

under_2