Riblji fileti s povrćem

Jednostavan recept za sve ljubitelje ribe. Za sve naše čitatelje koji ne vole pržena jela pripremamo zdrave, mekane i sočne riblje filete u kombinaciji s krumpirom, karfiolom, mrkvom…

 

 

 

Sastojci:

1kg ribljih fileta
500 g krumpira
2-3 mrkve
300 g karfiola (cvjetace)
1 manja glavica luka
nekoliko češnjeva bijelog luka
peršun, vlasac, malo soli i papra
maslinovo ulje
boullion od povrća (kockica za juhu)

Priprema:

Prvo napravite marinadu za ribu tako što bijeli luk protisnete, sitno isjeckate peršun i to sve skupa pomiješate u jednoj zdjelici sa malo maslinovog ulja.

Premažite riblje filete i pokrijte ih celofanom da odstoje sat-dva vremena. Ogulite krumpir i isjecite ga na deblje šnite, mrkvu očistite i nasjecite na manje komade, a karfiolu razdvojite cvjetove. U vatrostalnu posudu na dno poslažite krumpir, sa strana uz rub poredajte mrkvu i cvjetove karfiola, glavicu luka ogulite i utisnute je sa strana (na kraju pečenja izvadite).

Ribu izvadite iz marinade i poslažite na povrće. U oko 300 ml vode razmutite kockicu za juhu (neka voda bude toplija, lakše i brže ide) i prelijte preko ribe i povrća. Gledajte da voda prekrije povrće, po potrebi dolijte i više od navedenih 300 ml. Vatrostalnu posudu u kojoj ste to sve sredili prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 40 min na 200 stupnjeva C.

Kada je gotovo izvadite luk i servirajte.

 

Slični članci