Najodvratnije stvari nađene u hrani

Da li vam se ikada desilo da pronađete dlaku u supi, crva u salati ili nokat u salami? Vjerujemo da jeste, ali ono što su neki nesretnici pronašli u svojim jelima natjeralo bi i najveće gurmane na vječni post.

 

 

 

1. Šok u umaku od curryja

Amerikanka Cate Barrett je jedva dočekala da stigne kući nakon što je u lokalnoj prodavnici kupila omiljeni umak od curryja. S nestrpljenjem je spremala jelo, pa nije ni primijetila šta se krije u tegli. Protresla ju je i ispraznila u tavu. Dok je miješala umak, učinilo joj se da vidi rep i brkove, a nakon pažljivijeg probiranja, uslijedio je šok. U jednom dijelu tave, iz umaka su virili napuhani mišji stomačić, njuška, brkovi i rep.

fish-head-curry

2. Poseban poklon u McDonald’sovom Happy Mealu

Mlada majka je s dvojicom sinova posjetila jedan McDonald’sov restoran i obojici naručila Happy Meal. Kako jedan od njih nije htio jesti, majka je uzela stvar u svoje ruke. Dok je uživala u Chicken Nuggetsima, skoro se ugušila povećim komadom. Umjesto Nuggeta, umalo je progutala pileću glavu. Tužila je McDonald’s i traži 100.000 dolara odštete.

3. Jedinstveni ukus dijetalne Pepsi-Cole

Zdravstvene organizacije upozoravaju na štetnost gaziranih pića, pa čak i onih koja ne sadrže šećer. To ipak nije spriječilo Freda DeNegrija da žeđ ugasi dijetalnom Pepsi-Colom. Nakon što je muški potegnuo iz limenke, skoro se onesvijestio od odvratnog ukusa. Ispljunuo je tekućinu u sudoper i vidio da je Pepsi-Cola gušća nego inače, poput želatina. Uzeo je uzorak i odnio ga na analizu. Ustanovljeno je da se u soku nalazila žaba koju je razgradila kiselina iz soka.

4. Ljudski “faktor” u smrznutim kremama

Popularna i omiljena krema od jaja koristi se u skoro svakom američkom domaćinstvu, a u nju se originalno dodaju orasi, komadi čokolade i bomboni. Clarence Stove je uživala u takvoj kremi, kad je u ustima osjetila nešto tvrdo. Pomislila je da je bombon, a kad je ispljunula sadržaj, pozlilo joj je od šoka. Clarence je cuclala komad prsta nepoznatog radnika.

5. Hrskavi zalogaj sa šest nogu

Jedan muškarac je kupio GoldenBoy, sendvič sa susamom i hrskavo pečenom slaninom, da bi otkrio kako je sendvič hrskaviji nego inače i da nema isti ukus. Nakon što ga je rastvorio, pronašao je nekoliko žohara, reš pečenih.

6. Grožđe opasno po život

Muškarac u Bostonu je kupio grožđe. Došao je kući, uzeo u šaku par bobica grožđa i počeo jesti. Dok ih je prinosio ustima, učinilo mu se kao da mu je nešto iskočilo iz usta i otrčalo pod krevet. U šoku je otvorio kesu s grožđem i pronašao nekoliko crnih paukova s crvenim tačkama, veličine manje bobice grožđa. Ispljunuo je grožđe i pronašao još jednog, kojeg je uhvatio i zatvorio u plastičnu posudu. Pozvao je zdravstvenu inspekciju, koja je pronašla odbjeglog pauka, te je nakon analize ustanovljeno da se radilo o crnim udovicama. Iako ugriz crne udovice ne mora biti smrtonosan za odraslog čovjeka, jako je bolan, a ukoliko osoba ima srčane smetnje, može postati koban.

7. Poseban sladoled od čokolade

U jednom australskom baru došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba kad je mladi par optužio vlasnika da u sladoled od čokolade dodaje fekalije. Par je uzeo uzorak sladoleda i odnio ga u zdravstveni inspektorat, koji je u sladoledu pronašao tragove mulja. Vlasnik tvrdi da je par sam stavio mulj u sladoled i najavljuje tužbu. Istraga je još u toku, sve bi trebala razjasniti dodatna analiza.

8. Seksi riblji brudet

Jedna gospođa je naručila u ribljem restoranu McCormick i Schmick’s riblji paprikaš, i dok je probala jelo, zagrizla je u nešto gumeno. Prvo je mislila da se radi o lignji, ali kad je bolje pogledala, ustanovila je da grize kondom. Tužila je restoran i dobila tužbu.

9. Ubojiti sendvič

Uživajući u prvim zalogajima omiljenog sendviča, John Agnesin nije ni slutio da bi ga ovaj sendvič mogao stajati glave. Doslovno. Nakon nekoliko zalogaja, zagrizao je u nešto tvrdo i oštro. U sendviču se nalazio kuhinjski nož.

10. Gumeni hljeb

Jedna žena u Sjevernoj Irskoj kupila je hljeb u pekari u koju odlazi svaki dan. Nakon što je izrezala hljeb i počela jesti, primijetila je da ima čudan ukus, koji je neodoljivo podsjećao na gumu. Nakon što je u hljebu našla komadić nepoznatog porijekla, odnijela ga je na analizu, te je ustanovljeno da se radi o gumenoj rukavici. Vlasnici pekare su kažnjeni sa 750 funti.

Slični članci