Oslić u foliji s mediteranskim umakom

Nutricionisti savjetuju da bismo barem jednom tjedno trebali jesti ribu, jer riječ je o izrazito zdravoj i korisnoj namirnici. Riba najbolje ide u kombinaciji s drugim okusima Mediterana, pa smo stoga za ovaj put odlučili pripremiti oslić u foliji s mediteranskim umakom – ukusno i aromatično jelo, a njegova priprema ne zahtijeva neku osobitu kulinarsku vještinu…

 

Sastojci:

file oslića
zelene masline
crne masline
mediteransko ulje
limun
kapare
slani inćuni
vrhnje za kuhanje
bijelo vino

Priprema:

Na ulju kratko propirjajte masline i dio kapara, dodajte papar i malo soli, podlijevajući s bijelim vinom. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i limunov sok te sve zajedno izmiksajte.

Oslić začinite solju i paprom i stavite na foliju na koju ste prethodno stavili malo ulja da se oslić ne zalijepi, a zatim još malo više ulja po samoj ribi. Umakom koji ste pripremili prekrijte cijeli oslić te na vrh dodajte inćune, koju kriškicu limuna i ostatak kapara.

Sve zamotamo, stavite u posudu za pečenje i u pećnicu. Treba se peći 20-30 minuta na 200 stupnjeva C, a kada je gotov zamotanog ga servirajte na tanjur. Neka ga si ga svatko zasebno odmota. Dobar tek! :)

 

 

Slični članci