Šta ću ručku – sa Vjekom Kramerom

Najpoznatiji televizijski kuhar u BiH Vjekoslav Vjeko Kramer od 20.9. svoja kulinarska umijeća predstavlja u programu O Kanala. Svake nedjelje u emisiji “Šta ću ručku” donosit će nove recepte za tri ukusna i zdrava jela. Kako Vjeko objašnjava, bit će to egzotična jela, ali pristupačna i izvodiva svima, s karakteristikama bosanske, balkanske i slavenske kuhinje.

 

 

Šta ću ručku, to je vječno pitanje svake žene-domaćice koja treba da zadovolji različite ukuse članova svoje obitelji. Emisije o hrani godinama veoma popularne. Osim što putem njih možete dobiti inspiraciju, odnosno ideju za ručak ili večeru, edukativnog su karaktera pa možete naučiti ponešto o gastronomiji. Bit će tu recepata iz marokanske, kineske, indijske i drugih kuhinja širom svijeta, kao i recepata za vegane i vegeterijance“, objašnjava Vjeko.

Emisija Šta ću ručku sastoji se od tri dijela u trajanju od po 15 minuta. U prvom dijelu emisije Vjeko priprema jela koja se peku u rerni. To će biti razna peciva, hljebovi, složenci poput musake ili kolači na principu umiješaj, izlij i ispeci. Drugi dio emisije predviđen je za glavno jelo, najčešće mesno, i prilog, dok je treći dio emisije rezervisan za supu ili salatu, te dekorativno serviranje.

vjeko

Hrana je naša potrebna, a ja mislim da se u svakome od nas nalazi izvrstan kuhar, samo ga neki nikada ne otkriju, a neki poput mene ga oslobode i puste ga da se veseli kuhanju. Moje emisije služe upravo tome – otkriti kuhara u svakome od nas, naučiti ga kuhati i pustiti ga da uživa i da stvara ljepši svijet. Kuhanje je stvarno super. Kreativan je čin, zabavan, inspirativan i kako rekoh može biti super meditacija“, govori Vjeko.