Bakin recept od 3 sastojka

Kada govorimo o kuhanju, godine nikako nisu prepreka ovoj strasti. Najbolji primjer je Clara, najstarija američka kuharica popularne YouTube stranice čija su jela oduševila cijeli svijet. Donosimo recept za ukusni ručak s krumpirom, lukom i hrenovkama u kojem će uživati veliki i mali.

 

 

 

Prabaka, baka i majka Clara na svom je YouTube kanalu s gledateljima diljem svijeta podijelila najjednostavnije recepte koji su obilježili njezinu mladost.

Upravo ta jela pripremala joj je majka tijekom velike ekonomske krize (velike depresije) koja je obilježila početak 30. godina prošlog stoljeća, a kada je vladalo veliko siromaštvo i nestašica.

Iako je simpatična kuharica umrla u 97. godini života, recepti koje je pred kamerama pripremala gotovo do samoga kraja života popularniji su no ikad, a u njima uživaju njezini brojni fanovi diljem svijeta.

Jela bake Clare opisuju jednostavne, jeftine i svima dostupne namirnice pripremljene na brz i ukusan način, a mi vam donosimo ručak od 3 sastojka u kojem će uživati klinci i odrasli.

 

Sastojci:
2 veća krumpira
1 glavica većeg luka
1 paket hrenovki (2 do 4 komada)

Priprema:
1. Krumpir i luk ogulite i narežite na manje kockice.

2. U duboku tavu stavite ulje, dodajte krumpir i luk te ga posolite i popaprite.

3. Pirjajte na srednjoj vatri te kuhačom svako toliko okrenite sastojke.

4. Po želji dodajte žlicu pelata ili nekog drugog umaka od rajčice.

5. Hrenovke narežite na kolutiće, a kada se krumpir zapeče, ubacite ih u tavu te nastavite s pirjanjem i okretanjem.

6. U tavu dodajte i malo vode te nastavite pirjati još par minuta.

7. Kada voda ispari, a krumpir omekša – jelo je gotovo.