Energetski doručak

Za najvažniji obrok u danu najbolje bi bilo jesti nešto hranjivo, da ne deblja već potiče probavu i stvara zdrav osjećaj sitosti.

 

 

 

 

Ako pak želite smršaviti, preskakanje doručka definitivno nije dobra strategija. Tijekom noći tijelo gubi veći dio energije i ako ne doručkujete nešto hranjivo, tijelu šaljete informaciju kako mora spremati zalihe i na taj način ono sagorijeva manje kalorija.

Zato, neka vaš jutarnji meni bude bogat vitaminima, vlaknima, vitaminom D i kalcijem – tako ćete trošiti kalorije te razinu energije i šećera u krvi održavati na zadovoljavajućoj razini. Evo nekoliko prijedloga.

1. Palačinke s integralnim brašnom

Iako možda palačinke niste zamišljali kao zdrav obrok, ako ih pripremite s integralnim brašnom i jajima koja su bogata omega-3 masnim kiselinama, to će biti pravi zdrav energetski doručak. Zasladite ih s cimetom koji je dobar za smanjivanje kolesterola.

low-fat-protein-oatmeal-pancake

2. Smoothie

Ako u jutro ne volite baš puno jesti napravite jednostavan smoothie od bezmasnog jogurta, bobičastog voća i oraha. Zdravo je i hranjivo.

3. Pahuljice

Zobene pahuljice u kombinaciji s mlijekom, orasima i lanenim sjemenkama ukusan je obrok, posebno ako za slatkoću dodate malo šećera ili vanilije.

4. Sendvič

Integralno pecivo sa sirnim namazom niske energetske vrijednosti i lososom je lagan, a zasitan doručak. Izbjegavajte velike porcije i peciva od bijelog brašna.

tuna-sandwich-final-2

5. Obilato i fino

Ako volite konkretan doručak tada je najbolje jesti tvrdo kuhana jaja, rajčice i špinat sa zrnatim kruhom. Sve je zdravo, a naravno i ukusno. Probajte.

Slični članci